Başkan Gülpınar’a Hırvatistan’nın ‘Büyük Şükran Belgesi’ verildi Başkan Gülpınar’a Hırvatistan’nın ‘Büyük Şükran Belgesi’ verildi

Seçim öncesi AKP’den istifa edip, YRP’den aday olmuş, seçimi de kazanmıştı. Gülpınar, YRP’den de istifa etti. Bu değişiklikten sonra seçmenine sordu ve “Başka partiye katılma, bağımsız kal” dediler. O da bağımsız belediye başkanı olarak görev yapıyor. Kentinin sorunlarını milletvekilliği de yaptığı için yakından biliyor. Önemli sorunlarından birisi uyuşturucu kullanımının alabildiğine yaygınlaşmasıydı. Başkan, “9-10 yaşındaki çocuklar, evli, hamile kadınlar, toplumun tahmin edemeyeceğiniz kesimlerinde bile kendine yer bulmuş. Sentetik uyuşturucuya kolay ulaşılması kullanımı daha da
yaygınlaştırmış durumda. Türkiye’nin en genç nüfusunun olduğu şehiriz. İstanbul’da uyuşturucuyla mücadelede kendisini kanıtlamış bir dernekle irtibata geçtik. Uyuşturucuya bulaşıp da kurtulan gençlerin durumunu görünce bu gerçekten çok hoşumuza gitti. Şimdi o dernekle işbirliği içinde çalışmaya başladık” diyor.


BAŞINDA, ESKİ BİR KULLANICI VAR
Mekanın önemli olduğunu anlattılar. Eyyübiye belediye başkanlığına ait yapıyı beğendiler. Başkanla ayrı partilerde olsalar da o bina derneğe tahsis edildi. Başkan uyuşturucuyla mücadele konusunda beklentinin çok yüksek olduğunu belirtiyor ve şunları ekliyor: “İnanın bölgeden veya Türkiye’nin her yerinden gelip ziyaret edilebilinecek ve çok ciddi bir faaliyetin yürütüldüğü bir mekan haline dönüştürdük. Bu işin başında, 20 yıl uyuşturucu kullanıp şifa bulan arkadaşımız rehberlik yapıyor. 30 vatandaşımız yatılı tedaviye alındı. Hayırseverler vatandaşlarımız bu işe sahip çıktı. Bu amaçlabir de dernek kurduk.”


Yoksul ailelerin durumuyla da Kasım Bey yakındanilgileniyor. Geçici olarak bir market açıldı. Yakında yoksulvatandaşlarımızın marketlerden alış-veriş yapabileceğikartlar hazırlanıp dağıtılacak. Yöre halkının durumunubaşkan şöyle anlatıyor: “Enflasyonun baskısı altında ezilenciddi nüfus var. Hem bu nüfusa yönelik onların sıkıntılarınıgidermek hem de bu uyuşturucu tehlikesini bertaraf edipmevcut duruma da müdahale edebilmek amacıyla iki taneacil yapılabilecek yol haritası çizdik. Tabii diğer hizmetlerdepeyderpey gelecek. Özellikle hayalimde hafif raylı sistemleilgili bir çalışma var. Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçtim.Finansman konusunu da hükümetle, inşallahcumhurbaşkanımızla görüşüp Urfa adına taleptebulunacağız. Biz gittikten sonra da ‘Allah razı olsun’denilebilecek bir hizmet olacak.”


BAŞKANIN MAAŞI ÖĞRENCİLERE
Kasım Gülpınar, adaylığı döneminde maaşına hiçdokunmayacağını, bunun üniversite öğrencilerine bursolarak verileceğini söyledi. Burs başvuruları 27 Eylül’debitiyor. Başkan 5 aylık maaşına dokunmamış. İleride alacağı 7 aylık maaşını da şimdiden kendi cebinden karşılayıp öğrencilere 15’er bin lira verecek. Şimdiden 6 bin öğrenci başvurmuş.
Halk Ekmek fabrikasında günlük üretim 6 binden 35 bine çıkarılmış. Gülpınar, “Maalesef suistimal söz konusuydu. Şimdi daha iyi kalitede ekmek üretiyoruz. Sosyaltesislerimizde 4 çeşit yemeği 40 liradan verilmesini de bizbaşlattık. Sayıyı artıracağız. Öğrencilere parasız çorba veriyoruz. İsteyene vatandaşa ise 10 lira. Ama parasının olmadığını söyleyene de yine parasız. Bizden önce bir gastronomi merkezi açılmıştı. Bunun eksikliklerini giderip canlandırıyoruz. Urfa’nın yöresel lezzetlerinin başka yerde bulamayacağınız böyle tadamayacağınız lezzetlerin olduğu ve hakikaten de sabah akşam full çalışan bir mekanşu anda.”


Kasım Gülpınar’ın bir sözü de personel alımında ayrıcalık yapılmamasıydı. Bu konuda neler yaptığını şöyle anlattı:“İşçi alımı tamamen şeffaf. Basın müşaviri, özel kalem,şirket yöneticileri, şoförümüz dışında herkes kurasonucuna göre işe alınıyor. Geçen gün 120 otobüs şoförüalımını kurayla belirledik. Şanlıurfa’da ilk kez bir kadınbelediye şoförü olarak işe başlayacak”
Şanlıurfa, aynı zamanda “Dünya müzik şehri” dir. Önümüzdeki günlerde Turizm Bakanlığı-THY işbirliğiyle Göbeklitepe, Karahantepe üzerinde ciddi bir tanıtım faaliyetli olacak.
Şanlıurfa’da Belediye meclisinde 4 parti var, Refah üyebakımından 3. parti. Bu durum zaman zaman farklı şekilde karşınıza farklı sıkıntılar olarak çıkabiliyor. Benim bunlarane tahammül edecek durumum var ne de bunlarla uğraşacak vaktim var. Onun için en iyisi bağımsız kalmaktı. Başta sunu söyledim: Halka rağmen siyaset olmaz. Halkı kıramadığım için onların isteğiyle başkan adayı olmuştum. İstifa edince bir yol alacaksak bunu tekrar halka sormak lazım. Halkla istişare ettik ama oradan çıkan talep doğrultusunda geçmemin uygun olmadığını şu anda halk düşünüyor. Onun için biz de bu şekilde devam etmeye karar verdik.


BÜYÜKELÇİLİK PAZARLIĞI MI VAR?
Büyükelçilik istediğim söyleniyor. Ben bunu şöyle yorumluyorum: Benim yurt dışına bir an evvel gitmemi isteyen veya siyasetten uzaklaşmamı isteyen kesimin yaptığı bir propaganda var. Yoksa bu teklifler çok üst düzeyde, hatta yaşanabilir ilk 10 şehrin içinde olan yerlerdi. Akıl var mantık var öyle bir beklentimiz olsa veyaöyle bir niyetimiz olsa tabii ki yani Şanlıurfa’da belediyecilik anlamında çok ciddi zorluklar yaşıyoruz. İnsan rahatını, keyfini düşünse vallahi Urfa’ya gidip belediye başkanı olmaz. O tip yerlere gidip büyükelçi olmayı tercih eder. 

Editör: Haber Urfa