Otelin yıkım süreci ve ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şeref Albayrak, ilçesinin kalbine bir hançer gibi saplanan ucube bir yapıyı yıkarak halkın olanı halka geri teslim ettiklerini söyledi. CHP ve HDP’li belediyeler tarafından komik bir rakamla peşkeş çekilen kentin en değerli yerini geri alarak kamuyu milyonlarca liralık zarardan kurtardıklarını belirten Albayrak, süreç boyunca yapılan bütün işlemlerin resmi belgesinin bulunduğunu dile getirdi.

Tarih ve sayılarına göre her işlemin belgesini gösterdi
Ortaya atılan iddialara resmi evraklarla cevap veren Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Gördüğünüz gibi Halfeti’nin tarihi dokusuna, mimari yapısına, yapılaşmasına aykırı bir şekilde, Halfeti’nin bağrına hançer gibi saplanmış bu ucube otelden şu an itibariyle kurtulmuş bulunmaktayız. Şitamrat Otel’in belediyeye ait olan 22 dönümlük arsası 15.12.2012 tarihinde dönemin CHP‘li Halfeti Belediyesi tarafından dönemin CHP İl Başkanı Ahmet Öncel’e ait olan Mirbey şirketiyle irtifak hakkı kurulmak suretiyle kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Halfeti Belediyesiyle 2012 yılında mevcut otel sahipleri arasında yapılan irtifak hakkı sözleşmesinin 9’uncu maddesinde yer alan 'Bedelli irtifak hakkı taşınmazın üzerinde inşa edilecek yapı ve tesisler hak lehtarı plan tarafından plan ve projeye uygun olarak yerel dokuya uygun olarak yaptırılacaktır' denilmektedir fakat Şitamrat Otel ne mimari projeye, ne imar durumuna uygun değildir. Aynı zamanda bu Halfeti’nin tarihi dokusuna, tarihi taş mimarisine, yaygın mimariye aykırı bulunmaktadır.

Bu otel arsası 2012 yılında CHP yönetimindeki belediye tarafından mevcut CHP il başkanının sahibi olduğu bir şirkete burası 20 yıllığına verilmiştir. 2016’da HDP döneminde de otelin iskanı verilmiştir. Yani otelin mimari projeye ve imara uygun olduğu varsayılarak HDP tarafından hukuka uygunsuz bir şekilde iskan verilmiştir. Bizde 21-12-2020 tarihinde imar müdürlüğümüz tarafından imar kanuna 9 adet aykırılık tespit ederek yapı tatil zaptı düzenledik. Akabinde yapılan otel aynı zamanda Kentsel sit alanında kaldığı için hem Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu hem de Halfeti Belediyemizin yıkım kararıyla birlikte oteli arkada bulunan duruma getirmiş bulunmaktayız” dedi.
Aylık 250 TL kira bedelle işletilen otele o dönemde hazırlanan sözleşme maddeleri gereğince belediye tarafından satın alma zorunluluğu getirildiğini aktaran Başkan Albayrak, 20 yıllık süre bittiğinde belediyenin oteli yaklaşık 80 milyon liraya almak zorunda kalacağını söyledi.
Sözleşme maddelerini de okuyan Başkan Albayrak, 14’üncü maddede, “Bedelli irtifak hakkı tanınan 20 yıllık süre sonunda son bulacaktır. Üzerinde irtifak hakkı kurulan taşınmaz üzerinde bulunan ana yapı ve eklentilerinin tümü hak sahibine ait olacaktır. Tüm yapı ve eklentilerinin bedeli Halfeti Belediyesince Bayındırlık ve İskan Bakanlığının birim fiyatı üzerinden irtifak hakkı sahibi Mirbey Yapı Turizm Şirketine ödenecektir” yazıldığını hatırlattı.


“Yap işlet sat sözleşmesi yapılmıştır”
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sözleşmeyi görmenin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Albayrak, "14’üncü maddeye göre bize şunu izah ediyor, normalde kamu sözleşmeleri yap işlettir ya da yap işlet devret şeklindedir ama CHP yönetimi, CHP’li belediye literatüre çok enteresan bir sözleşme türü sokmuştur, yap işlet sat sözleşmesidir. Daha doğrusu yap işlet sat, yap işlet Halfeti Belediyesini zarara uğrat sözleşmesidir. Bu açıkça görüldüğü gibi 20 yıllık süre bittiği zaman Halfeti Belediyesine oteli alma zorunluluğu getirmişlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sözleşme görmek mümkün değildir” dedi.

"Diğer taraftan anı şekilde otelin 20 yıllığına 62 bin TL’ye kiralandığı görülmüştür"
Sözleşmenin 16’ncı maddesinde, "İlgili idarenin 22.11.2012 tarihinde yapmış olduğu 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45. maddesi gereğince 20 yıl için 62 bin TL, her yıl için 3 bin 100 TL olarak belirlenmiştir. Kiranın başlama süresi yer tesliminden itibaren olacaktır” denildiğini vurgulayan Albayrak, “Bu gün mevcut durumda otelin değeri 66 milyon TL’dir ama yapılan sözleşmeye göre aylık kirası 250 TL gibi komik bir rakamdır. Dolayısıyla burada her anlamda Halfeti Belediyesini zarara uğratıcı, Halfetili hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu gasp edici bir sözleşme ile bu talan sözleşmesi ile Halfeti Belediyesinin elini, kolunu bağlamışlardır. Bizler de CHP ve HDP yönetiminin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu otel yerini yeşil alan yaparak tüm halkımızın kullanımına sunacağız” ifadelerine yer verdi.

“Halfeti’yi bu ucube yapıdan kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Belediye meclisi ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun resmi kararlarının olduğu bir çalışmada otelin kendi şahsı tarafından alındığı yönündeki iddiaların iftiralardan ibaret olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, “Bu vesileyle hakkımızdaki iddialara da cevap vermek istiyorum. Malum otelin benim sahsım tarafından alındığı yönünde iddialarda bulunulmuştur. Halfeti Belediyesinde daha önceden alınmış bir meclis kararı bulunmaktadır. Halfeti Belediyesi olarak oteli alıp Halfeti’nin tarihi dokusuna, mimari yapısına uygun hale getirmenin projesini gerçekleştirmekteydik. Burada da ben size meclis kararını göstermekteyim. Görüldüğü gibi 04.12. 2020 tarihinde biz Halfeti Belediyesi olarak otelin arsasının alınmasına yönelik meclis kararını aldık ve bundan sonraki süreçte de gerekli işlemleri yaptık. Benim tekraren söyleyeceğim, otelin mevcut sahiplerinin şahsımla alakalı, iftiralarıyla alakalı hukuk nezdinde avukatımız tarafından girişimlerde bulunulmuştur. Bununla alakalı gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun da otelle alakalı yıkım kararı bulunmaktadır” dedi.

"Yıkım kararlarına rağmen oteli satın aldılar"
Otelin mevcut sahiplerinin yıkım kararlarını bilmelerine rağmen oteli satın aldıklarını ve zarara uğramaları için kendilerini uyardıklarını söyleyen Başkan Albayrak, “Hem Halfeti Belediyesinin hem de Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun çünkü arkamız kentsel sit alanıdır. Buna istinaden kuruldan izin alınmadan otel yapılmıştır ve mevcut otelim şimdiki sahipleri kurulun yıkım kararından 10 gün sonra bu oteli almışlardır, yani otelin mevcut sahipleri otelin yıkılacağını bile bile bu oteli almışlardır. Bizler Halfeti Belediyesi olarak hiçbir zaman milletimizin, hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu kimseye gasp ettirmeyeceğiz. Her zaman halkımızın yanında olacağız. Bizim alnımız açık, başımız dik. Kimseye veremeyeceğimiz bir hesap yok. Az önce de bahsettiğim gibi burayı da yeşil alan yapıp tüm turistlerimizin, halkımızın kullanımına sunacağız. İnşallah bundan sonraki süreçte de eski Halfeti’de daha çok yatay mimari, iki katlı butik, zaten burada da koruma planı var. Koruma amaçlı imar planına göre yapılaşmaya devam edeceğiz. Halfeti’nin bağrına bir hançer gibi saplanan bu ucube yapıyı yıkmanın ve Halfeti’yi bu yapıdan kurtarmanın da haklı mutluluğunu yaşamaktayız. Takdiri kamuoyuna ve Halfetili hemşehrilerime bırakıyorum” dedi.

“Yıkım hukuka uygun gerçekleştirildi”
Halfeti Belediyesinin oteldeki eşyalar boşaltılmadan yıkımı gerçekleştirdiği iddialarına da belgelerle cevap veren Albayrak, teslim edilen malzemeler ve teslim alan otel müdürünün imzaladığı bir klasör dolusu evrakı gösterdi. Bunun da iftira olduğunu söyleyen Albayrak, yapılan bütün işlemlerin belediye meclisinin bilgisi doğrultusunda, hukuka uygun, resmi evraklarla, ilk günden başlayarak tarihleri de açık şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak belgeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

"Suç ortaklarını ortaya çıkarttık”
Yıkım işlemi için Şanlıurfa 2’nci İdare Mahkemesi ile Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin aldığı kararın gereğini yaptıklarını söyleyen Başkan Şeref Albayrak, “ O dönem mevcut CHP yönetimi CHP il başkanına burayı 20 yıllığına 250 TL gibi komik bir rakamla kiralamışlar ve HDP döneminde buranın iskanı verilmiş. Yani iskanın verilmesi de şu demek oluyor, yapı mimari projeye ve imar planına uygun demektir Bakın, biz oradaki suç ortaklarını ortaya çıkarttık ve biz Halfeti Belediyesi olarak da bahsettiğim gibi tüm o 22 dönümlük alanı gerçekten belediyeye ciddi bir gelir getirecek alanı yeşil alan yapıp tüm halkımızın kullanımına açacağız” diye konuştu.

Basın mensuplarına kendi ses kayıtlarını dinletti
Oteli satın alan şahısların daveti sonrası yaptığı görüşmede karşı taraftakiler tarafından gizlice alınarak daha sonra sosyal medyada paylaşılan ses kaydını da basın mensuplarına dinleten Başkan Albayrak, konuşmasında herhangi bir usulsüz ifade olmadığını ve belediye meclisi ile Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun aldığı kararlara vurgu yaparak resmi evraklarla belgelenen sürecin dışında bir ifade kullanmadığını belirtti. Şahısların hukuka aykırı aldıkları ses kaydına rağmen olayı çarpıtmanın peşine düştüklerini ve farkında olmadan işimizi yasal yaptığımızı kendi elleriyle kamuoyuna servis ettiklerini söyleyen Başkan Albayrak, burada tek amacın rant kapılarının kapanmasını engellemek olduğunu dile getirdi.Otelin yıkım süreci ve ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şeref Albayrak, ilçesinin kalbine bir hançer gibi saplanan ucube bir yapıyı yıkarak halkın olanı halka geri teslim ettiklerini söyledi. CHP ve HDP’li belediyeler tarafından komik bir rakamla peşkeş çekilen kentin en değerli yerini geri alarak kamuyu milyonlarca liralık zarardan kurtardıklarını belirten Albayrak, süreç boyunca yapılan bütün işlemlerin resmi belgesinin bulunduğunu dile getirdi.

Tarih ve sayılarına göre her işlemin belgesini gösterdi
Ortaya atılan iddialara resmi evraklarla cevap veren Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Gördüğünüz gibi Halfeti’nin tarihi dokusuna, mimari yapısına, yapılaşmasına aykırı bir şekilde, Halfeti’nin bağrına hançer gibi saplanmış bu ucube otelden şu an itibariyle kurtulmuş bulunmaktayız. Şitamrat Otel’in belediyeye ait olan 22 dönümlük arsası 15.12.2012 tarihinde dönemin CHP‘li Halfeti Belediyesi tarafından dönemin CHP İl Başkanı Ahmet Öncel’e ait olan Mirbey şirketiyle irtifak hakkı kurulmak suretiyle kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Halfeti Belediyesiyle 2012 yılında mevcut otel sahipleri arasında yapılan irtifak hakkı sözleşmesinin 9’uncu maddesinde yer alan 'Bedelli irtifak hakkı taşınmazın üzerinde inşa edilecek yapı ve tesisler hak lehtarı plan tarafından plan ve projeye uygun olarak yerel dokuya uygun olarak yaptırılacaktır' denilmektedir fakat Şitamrat Otel ne mimari projeye, ne imar durumuna uygun değildir.

Aynı zamanda bu Halfeti’nin tarihi dokusuna, tarihi taş mimarisine, yaygın mimariye aykırı bulunmaktadır. Bu otel arsası 2012 yılında CHP yönetimindeki belediye tarafından mevcut CHP il başkanının sahibi olduğu bir şirkete burası 20 yıllığına verilmiştir. 2016’da HDP döneminde de otelin iskanı verilmiştir. Yani otelin mimari projeye ve imara uygun olduğu varsayılarak HDP tarafından hukuka uygunsuz bir şekilde iskan verilmiştir. Bizde 21-12-2020 tarihinde imar müdürlüğümüz tarafından imar kanuna 9 adet aykırılık tespit ederek yapı tatil zaptı düzenledik. Akabinde yapılan otel aynı zamanda Kentsel sit alanında kaldığı için hem Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu hem de Halfeti Belediyemizin yıkım kararıyla birlikte oteli arkada bulunan duruma getirmiş bulunmaktayız” dedi.

Şanlıurfa ve ilçelerinin Bayram Namazı Saatleri Şanlıurfa ve ilçelerinin Bayram Namazı Saatleri


Aylık 250 TL kira bedelle işletilen otele o dönemde hazırlanan sözleşme maddeleri gereğince belediye tarafından satın alma zorunluluğu getirildiğini aktaran Başkan Albayrak, 20 yıllık süre bittiğinde belediyenin oteli yaklaşık 80 milyon liraya almak zorunda kalacağını söyledi.
Sözleşme maddelerini de okuyan Başkan Albayrak, 14’üncü maddede, “Bedelli irtifak hakkı tanınan 20 yıllık süre sonunda son bulacaktır. Üzerinde irtifak hakkı kurulan taşınmaz üzerinde bulunan ana yapı ve eklentilerinin tümü hak sahibine ait olacaktır. Tüm yapı ve eklentilerinin bedeli Halfeti Belediyesince Bayındırlık ve İskan Bakanlığının birim fiyatı üzerinden irtifak hakkı sahibi Mirbey Yapı Turizm Şirketine ödenecektir” yazıldığını hatırlattı.

"CHP VE HDP’nin tek bir kişiye peşkeş çektiği 66 milyon piyasa değeri olan bu araziyi yeşil alan yapacağız"
Hem belediyeyi zarardan kurtarmak hem de halka ait olan bir alanı yine halkın hizmetine sunmak için hukuki süreç dahilinde çalışma yürüterek CHP ve HDP’nin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu alanı tekrar geri aldıklarını söyleyen Albayrak, "Piyasa değeri 66 milyon TL olan bu arazi mevcut şirkete aylık 250 TL’ye kiralanmıştır ve 20 yıl sonunda da, irtifak hakkının bitiminde de 14’üncü madde gereğince Halfeti Belediyesine oteli alma zorunluluğu getirilmiştir. Yani yarın bu 20 yıl bitse bu oteli bayındırlık birim fiyatlarından belediye oteli almak zorundaydı. Yani 75-80 milyon lira Halfeti Belediyesini borçlandırıcı bir işlem yapmışlar. Halfeti Belediyesi olarak mevcut alanda bir yeşil alan projemiz var. Burada seyir alanları, insanların güzel zaman geçirebileceği güzel bir kafeterya alanı, 8 bin metrekare, içerisinde yeşil alanı oluşturan ilçemize güzel bir alan kazandıracağız. Bizler CHP ve HDP’nin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu alanı tüm Halfetili hemşehrilerimizin ve turistlerimizin kullanımına sunacağız” şeklinde konuştu.

“Yap işlet sat sözleşmesi yapılmıştır”
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sözleşmeyi görmenin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Albayrak, "14’üncü maddeye göre bize şunu izah ediyor, normalde kamu sözleşmeleri yap işlettir ya da yap işlet devret şeklindedir ama CHP yönetimi, CHP’li belediye literatüre çok enteresan bir sözleşme türü sokmuştur, yap işlet sat sözleşmesidir. Daha doğrusu yap işlet sat, yap işlet Halfeti Belediyesini zarara uğrat sözleşmesidir. Bu açıkça görüldüğü gibi 20 yıllık süre bittiği zaman Halfeti Belediyesine oteli alma zorunluluğu getirmişlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sözleşme görmek mümkün değildir” dedi.

"Diğer taraftan anı şekilde otelin 20 yıllığına 62 bin TL’ye kiralandığı görülmüştür"
Sözleşmenin 16’ncı maddesinde, "İlgili idarenin 22.11.2012 tarihinde yapmış olduğu 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45. maddesi gereğince 20 yıl için 62 bin TL, her yıl için 3 bin 100 TL olarak belirlenmiştir. Kiranın başlama süresi yer tesliminden itibaren olacaktır” denildiğini vurgulayan Albayrak, “Bu gün mevcut durumda otelin değeri 66 milyon TL’dir ama yapılan sözleşmeye göre aylık kirası 250 TL gibi komik bir rakamdır. Dolayısıyla burada her anlamda Halfeti Belediyesini zarara uğratıcı, Halfetili hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu gasp edici bir sözleşme ile bu talan sözleşmesi ile Halfeti Belediyesinin elini, kolunu bağlamışlardır. Bizler de CHP ve HDP yönetiminin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu otel yerini yeşil alan yaparak tüm halkımızın kullanımına sunacağız” ifadelerine yer verdi.

“Halfeti’yi bu ucube yapıdan kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Belediye meclisi ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun resmi kararlarının olduğu bir çalışmada otelin kendi şahsı tarafından alındığı yönündeki iddiaların iftiralardan ibaret olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, “Bu vesileyle hakkımızdaki iddialara da cevap vermek istiyorum. Malum otelin benim sahsım tarafından alındığı yönünde iddialarda bulunulmuştur. Halfeti Belediyesinde daha önceden alınmış bir meclis kararı bulunmaktadır. Halfeti Belediyesi olarak oteli alıp Halfeti’nin tarihi dokusuna, mimari yapısına uygun hale getirmenin projesini gerçekleştirmekteydik. Burada da ben size meclis kararını göstermekteyim. Görüldüğü gibi 04.12. 2020 tarihinde biz Halfeti Belediyesi olarak otelin arsasının alınmasına yönelik meclis kararını aldık ve bundan sonraki süreçte de gerekli işlemleri yaptık. Benim tekraren söyleyeceğim, otelin mevcut sahiplerinin şahsımla alakalı, iftiralarıyla alakalı hukuk nezdinde avukatımız tarafından girişimlerde bulunulmuştur. Bununla alakalı gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun da otelle alakalı yıkım kararı bulunmaktadır” dedi.

"Yıkım kararlarına rağmen oteli satın aldılar"
Otelin mevcut sahiplerinin yıkım kararlarını bilmelerine rağmen oteli satın aldıklarını ve zarara uğramaları için kendilerini uyardıklarını söyleyen Başkan Albayrak, “Hem Halfeti Belediyesinin hem de Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun çünkü arkamız kentsel sit alanıdır. Buna istinaden kuruldan izin alınmadan otel yapılmıştır ve mevcut otelim şimdiki sahipleri kurulun yıkım kararından 10 gün sonra bu oteli almışlardır, yani otelin mevcut sahipleri otelin yıkılacağını bile bile bu oteli almışlardır. Bizler Halfeti Belediyesi olarak hiçbir zaman milletimizin, hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu kimseye gasp ettirmeyeceğiz. Her zaman halkımızın yanında olacağız. Bizim alnımız açık, başımız dik. Kimseye veremeyeceğimiz bir hesap yok. Az önce de bahsettiğim gibi burayı da yeşil alan yapıp tüm turistlerimizin, halkımızın kullanımına sunacağız. İnşallah bundan sonraki süreçte de eski Halfeti’de daha çok yatay mimari, iki katlı butik, zaten burada da koruma planı var. Koruma amaçlı imar planına göre yapılaşmaya devam edeceğiz. Halfeti’nin bağrına bir hançer gibi saplanan bu ucube yapıyı yıkmanın ve Halfeti’yi bu yapıdan kurtarmanın da haklı mutluluğunu yaşamaktayız. Takdiri kamuoyuna ve Halfetili hemşehrilerime bırakıyorum” dedi.

“Yıkım hukuka uygun gerçekleştirildi”
Halfeti Belediyesinin oteldeki eşyalar boşaltılmadan yıkımı gerçekleştirdiği iddialarına da belgelerle cevap veren Albayrak, teslim edilen malzemeler ve teslim alan otel müdürünün imzaladığı bir klasör dolusu evrakı gösterdi. Bunun da iftira olduğunu söyleyen Albayrak, yapılan bütün işlemlerin belediye meclisinin bilgisi doğrultusunda, hukuka uygun, resmi evraklarla, ilk günden başlayarak tarihleri de açık şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak belgeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

"Suç ortaklarını ortaya çıkarttık”
Yıkım işlemi için Şanlıurfa 2’nci İdare Mahkemesi ile Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin aldığı kararın gereğini yaptıklarını söyleyen Başkan Şeref Albayrak, “ O dönem mevcut CHP yönetimi CHP il başkanına burayı 20 yıllığına 250 TL gibi komik bir rakamla kiralamışlar ve HDP döneminde buranın iskanı verilmiş. Yani iskanın verilmesi de şu demek oluyor, yapı mimari projeye ve imar planına uygun demektir Bakın, biz oradaki suç ortaklarını ortaya çıkarttık ve biz Halfeti Belediyesi olarak da bahsettiğim gibi tüm o 22 dönümlük alanı gerçekten belediyeye ciddi bir gelir getirecek alanı yeşil alan yapıp tüm halkımızın kullanımına açacağız” diye konuştu.

Basın mensuplarına kendi ses kayıtlarını dinletti
Oteli satın alan şahısların daveti sonrası yaptığı görüşmede karşı taraftakiler tarafından gizlice alınarak daha sonra sosyal medyada paylaşılan ses kaydını da basın mensuplarına dinleten Başkan Albayrak, konuşmasında herhangi bir usulsüz ifade olmadığını ve belediye meclisi ile Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun aldığı kararlara vurgu yaparak resmi evraklarla belgelenen sürecin dışında bir ifade kullanmadığını belirtti. Şahısların hukuka aykırı aldıkları ses kaydına rağmen olayı çarpıtmanın peşine düştüklerini ve farkında olmadan işimizi yasal yaptığımızı kendi elleriyle kamuoyuna servis ettiklerini söyleyen Başkan Albayrak, burada tek amacın rant kapılarının kapanmasını engellemek olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Urfa